Bill Miller: Risico verbonden aan BTC verdwijnt wanneer de prijs hoger wordt

Bill Miller – een waardebelegger – is een van de vele mensen die blijkbaar hun stem op bitcoin hebben veranderd . Vroeger was bitcoin een buitengewoon zorgelijke, mogelijk zelfs gevaarlijke activa om in te investeren, gezien de vluchtigheid ervan. Vroeger was bitcoin een valuta die zeer kwetsbaar was voor externe marktinvloeden en die gemakkelijk kon worden gemanipuleerd.

Bill Miller over Bitcoin – als het groter wordt, neemt het risico af

Miller heeft echter gezegd dat elke keer dat bitcoin naar een hogere prijs streeft , een deel van dat risico verdwijnt. Hij zegt dat zolang bitcoin op de financiële ladder blijft stijgen, het steeds minder gevaarlijk wordt voor alledaagse handelaren.

In een recent interview merkte hij op:

Het wordt minder risico naarmate het hoger gaat. Dat is het tegenovergestelde van wat er met de meeste aandelen gebeurt. Het totale aanbod van Bitcoin groeit met minder dan twee procent per jaar, en het is aan de prijs duidelijk dat de vraag veel, veel sneller groeit. Zolang dat wordt bereikt, zal bitcoin waarschijnlijk hoger en misschien aanzienlijk hoger gaan.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin voor de tweede keer deze maand boven $ 40.000. Het lijkt erop dat de bullish trends die de activa het afgelopen halfjaar hebben doorgemaakt, zich zullen voortzetten, wat betekent dat er nog minder risico zal worden geassocieerd met de valuta waarin Millers woorden correct zijn.

Als oprichter en CEO van Miller Value Partners legde hij verder uit dat, hoewel hij niet precies kan voorspellen waar BTC de komende weken of maanden zal zijn, hij wel ideeën heeft over waar het heen zou kunnen gaan en hoe hoog het zou kunnen worden. Hij legde uit:

Ik denk dat die bitcoin … in de komende 12 tot 18 maanden waarschijnlijk 50 tot 100 procent zou moeten stijgen vanaf hier, en als je mij het over of onder zou vragen, zou ik zeker zeggen dat het veel waarschijnlijker is dat het hoger is dan lager.

Blijf op de hoogte van vluchtigheid

Hij verklaarde echter verder dat hoewel bitcoin de laatste tijd vrij solide is geweest, volatiliteit niet tot het verleden behoort, en investeerders moeten voorzichtig blijven, aangezien dit nog steeds een geldige bedreiging is die bitcoin zou kunnen neerhalen – of welke vorm dan ook. van crypto – op elk moment. Hij noemde:

Ik denk dat als je dat niet kunt nemen, je waarschijnlijk geen bitcoin moet bezitten. Het activum heeft de neiging om in sprongen te bewegen, die meestal worden gevolgd door correcties. Ik denk dat er drie correcties van 80 procent zijn geweest, wat normaal is in dit soort vrij vroege technologie met een vrij grote totale adresseerbare markt.

Miller bezat al jaren bitcoin en beweerde aanvankelijk in een interview met CNBC in 2018 dat hij ongeveer drie of vier jaar eerder was begonnen met het kopen van eenheden. Sinds begin september heeft bitcoin ongeveer 230 procent aan zijn prijs toegevoegd.